Haber

The Wall Street Journal Kayseri’de Seçimin Nabzını Tutuyor: “Bıçak Kenarı”

ABD merkezli finans gazetesi The Wall Street Journal, Türkiye’nin önemli ekonomik üslerinden biri olan Kayseri’de seçimin nabzını tuttu.

ABD’nin önde gelen finans gazetelerinden The Wall Street Journal, “Erdoğan, ekonomi nedeniyle en zorlu seçim süreciyle karşı karşıya” başlıklı bir seçim analizi yayınladı.

Finansın başkentinden Türkiye’nin ünlü iş insanları şehri Kayseri’ye gelen gazete, Erdoğan’ın ekonomi yönetimine yönelik artan öfke ve yüksek enflasyonun AK Parti tabanını da etkilediğini vurguladı.

AK Parti’nin kentteki yöneticilerinden Mustafa Seven, WSJ’ye yaptığı açıklamada, “Bu kez kıyasıya bir seçim. Kaybedeceğimizi düşünmüyorum ama rahat da değiliz.

Kayseri Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İbrahim Yılmaz, “Ekonomi yavaşlıyor. Enflasyon en önemli faktör. İnsanların cebinde para kalmadı” dedi.

Kayseri’de bir esnaf daha önce AK Parti’ye oy verdiğini ancak bu kez ekonominin durumu nedeniyle muhalefete destek vereceğini belirterek, “Hükümet pembe tablo çiziyor ama gerçek farklı” dedi.

The Wall Street Journal, Erdoğan’ın son yıllarda ekonomi üzerindeki kontrolünü artırdığına dikkat çekerek, faiz oranlarında art arda düşüşün kur krizine ve TL’de hızlı dolar kaybına yol açtığı yorumunu da yaptı. Sanayici ve ihracatçının da krizden büyük zarar gördüğüne dikkat çekilen haberde, ekonomideki sıkıntıların Erdoğan’ı daha önce iktidara getiren yandaşlığı zayıflattığı değerlendirildi.

demirozuhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu