Ekonomi

Owens & Minor ilk çeyrek kazanç ve gelirlerini aynı seviyede açıkladı

RICHMOND, Va. – Küresel bir sağlık çözümleri şirketi olan Owens & Minor, Inc. (NYSE: OMI) bugün 31 Mart 2024 tarihinde sona eren ilk çeyreğe ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı.

Şirket, hisse başına kazançta (EPS) 0,19 $ ile mütevazı bir artış bildirdi ve 0,18 $’lık analist konsensüsünü marjinal olarak aştı. Gelir, 2,61 milyar dolarlık konsensüs tahminine paralel olarak 2,61 milyar dolar ile beklentileri karşıladı.

Şirketin ilk çeyrek performansı, bir önceki yılın ilk çeyreğinde 2,52 milyar dolar olan konsolide gelirde yıldan yıla (YoY) %4’lük bir artışı yansıttı. Bu büyüme, geçen yılın aynı dönemine kıyasla Doğrudan Hasta gelirinin %5 artışla 638 milyon dolara ve Ürünler ve Sağlık Hizmetleri gelirinin %3 artışla yaklaşık 2 milyar dolara yükselmesiyle desteklendi. Hisse başına -0,29 $’lık GAAP net zararına rağmen, 0,19 $’lık düzeltilmiş EPS, 2023’ün ilk çeyreğinde bildirilen 0,05 $’dan önemli bir iyileşmeye işaret etti ve yıldan yıla bazda neredeyse dört katına çıktı.

Owens & Minor Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Edward A. Pesicka sonuçlarla ilgili olarak şunları söyledi “İlk çeyrekteki güçlü performansımız, her iki segmentte de en üst düzeyde büyüme, düzeltilmiş faaliyet marjında genişleme ve yıldan yıla kârlılıkta iyileşme sağladığımız için beklentilerimizle uyumluydu.” Ayrıca şirketin 2023 Yatırımcı Günü’nde önizlemesi yapılan ve planlanandan önce ilerleyen stratejik yatırımlarının da altını çizdi.

Owens & Minor, 2024 mali yılı için 10,5 milyar ila 10,9 milyar dolar arasında gelir ve 1,40 ila 1,70 dolar arasında düzeltilmiş EPS beklentisi sundu. Bu öngörü, EPS aralığının orta noktasını 1,55 dolar olarak belirlerken, analist konsensüsü olan 1,57 doların biraz altında kaldı. Gelir beklentisinin orta noktası 10,7 milyar dolar ile 10,66 milyar dolarlık konsensüsün biraz üzerinde.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Şirketin 2024 yılına ilişkin görünümü, enflasyon da dahil olmak üzere genel ekonomik koşulların etkisi ve Ürünler ve Sağlık Hizmetleri segmentinde fiyatlandırma ve talep üzerindeki baskının devam etmesine ilişkin varsayımları içeriyor. Öngörüyü destekleyen temel varsayımlar arasında %21,0 ila %21,5 brüt marj oranı, 141 ila 146 milyon dolar faiz gideri, %27,5 ila %28,5 düzeltilmiş efektif vergi oranı ve 220 ila 240 milyon dolar sermaye harcaması yer alıyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haber-of.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu