Haber

Erdoğan-Bahçeli görüşmesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi saat 14.00’te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin görüşmesinde deprem bölgesindeki son durum ve seçim çalışmaları masaya yatırıldı.

SEÇİM KARARI CUMA GÜNÜ VERİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Mart Cuma günü seçim kararını vereceğini açıkladı. Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Tek gündemimiz deprem, depremin yaralarını sarmak. Seçim süreci, beraberinde getirdiği yıpratıcı siyasi gerilimler ve gündemi kilitleme nedeniyle ister istemez bu çabaları gölgede bırakma riskini taşıyor.

Bu nedenle gündemden sapmaya yol açacak seçim sürecinin bir an önce geride bırakılması, ülkenin seçim gerginlik ve tartışmalarından hızla çıkması elzemdir. Seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılmasının bize bu fırsatı vereceğine inanıyoruz. Seçim sürecinde gündemimiz yine çalkalanacak. Maddi ve manevi kayıplar tazmin edilecektir.

Siyasi çatışmalara, polemiklere, kavga dolu bir seçim kampanyasına tahammül edemeyiz. Depremin olduğu ilk günden itibaren siyasi tartışmaya hiç girmedik. Biz söylenenleri not etmekle yetindik. Böbürlenerek, iftira atarak işini riske atanları, rahat koltuklarında bağırıp çağıranları, insanımızın canı sıkılırken mal dağıtmaktan rahatsız olanları, gördüğümüz ve duyduğumuz her şeyi kısaca not aldık.

DEPREM BÖLGESİ

Depremin ardından bölgede incelemelerde bulunan iki liderin bugün gelinen son noktayı ve yapılan çalışmaları görüşmeleri bekleniyor.

Erdoğan ve Bahçeli nihayet 16 Şubat’ta kamuoyu önüne çıktı ve görüşme 1 saat sürdü.

gucehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu