Ekonomi

Trabzon Şehir Hastanesi’nin inşaatı hızla artıyor

Trabzon’da Şenol Güneş Spor Kompleksi yanındaki dolgu alanında inşaatı devam eden 900 yataklı Şehir Hastanesi’nin inşaatı hızla yükseliyor. Şehir hastanesi inşaatının yüzde 30’unun tamamlandığını belirten Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, inşaatın 2025 Şubat ayına kadar tamamlanacağını söyledi.

Şenol Güneş Spor Kompleksi yanındaki dolgu alanında inşaatına başlanan Trabzon Şehir Hastanesi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 900 nitelikli yatak kapasitesine sahip olacak şekilde tasarlanan ve yatak sayısı 1.461’e kadar çıkarılabilen Trabzon Şehir Hastanesi, şehirdeki yoğun bakım kapasitesini iki katına çıkaracak. 283 bin 943 metrekare kapalı alana sahip hastanede 300 poliklinik ve 33 ameliyathane bulunacak. Yoğun bakıma tahsis edilmiş 236 yatak ve 30 diyaliz yatağı bulunan hastanede yanık tedavi ünitesi, nükleer tıp ünitesi, radyoterapi alanı, diyabet ünitesi, kan nakil merkezi, uyku laboratuvarı ve genetik laboratuvarı yer alacak. 4 bin 300 fore kazık kullanılan Şehir Hastanesi, depreme dayanıklı olarak inşa edilen 562 sismik izolatörle korunacak. Şubat 2025’te hizmete açılması planlanan hastanenin şu anda fiziki olarak yüzde 30’u tamamlanmış durumda.

İl Sağlık Müdürü Dr., şehir hastanesi inşaat çalışmaları hakkında bilgi verdi. Hastanenin inşaat sürecinin hızla devam ettiğini belirten Hakan Usta, “Şehir hastanesinin üretim süreci hızla devam ediyor. Hükümetimiz ayrılan bütçeyle 2024 yılında tamamlanacağının sinyallerini verdi. Şubat 2025’te tamamlanacak. Şu anda yüzde 30 civarında.” “İmalat görülüyor. İnşallah mart ayında tüm kaba inşaatların tamamlandığını göreceğiz. Ondan sonra diğer imalatlar da başlayacak ve umarım herkesin sevgiyle hatırlayacağı güzel bir tesis ve hizmet yeri halkımızın hizmetine sunulacaktır.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu