Haber

TBMM’nin bu haftaki gündemi yoğun

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlıkların bütçe görüşmeleri önümüzdeki hafta da devam edecek.

5 BAKANLIĞIN BÜTÇE TOPLANTILARI YAPILACAK

Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesi Pazartesi günü görüşülecek. Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi salı günü kurul gündemine gelecek. Çarşamba günü Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bakanlığının bütçe sunumunu yapacak. Perşembe günü Milli Savunma Bakanlığı, Cuma günü ise Enerji ve Normal Kaynaklar Bakanlığı için bütçe görüşmeleri yapılacak.

GENÇLERE 150 BİN LİRA GERİ DÖNMEZ KREDİ

Aile ve Gençlik Fonu kurulmasına ilişkin yasa tasarısının bu hafta TBMM Genel Kurulu’na gelmesi bekleniyor. Düzenlemeyle evlenecek gençlere 2 yıl ödemesiz 150 bin lira kredi verilecek. Deprem bölgesindeki illerde pilot uygulamaya başlanacak.

Başvurular internet üzerinden yapılacaktır. Kredi büyüklüğü her yıl artacak. Deprem bölgesinin ardından uygulama Türkiye geneline yaygınlaştırılacak.

Teklife göre, Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı, kamu tüzel kişiliğine sahip Aile ve Gençlik Fonu kurulacak. Fonun yönetim kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Konvansiyonel Kaynaklar Bakan Yardımcısı ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı başkanlığında beş kişiden oluşacak. .

Fon Yönetim Kurulu, kaynak aktarılacak projeleri, aktarılacak kaynak miktarını ve harcama programlarını belirleyecek. Ayrıca Fonun mali bilgileri en az 6 ayda bir kamuoyuyla paylaşılacaktır.

GRUP TOPLANTILARI YAPILACAK

Siyasi parti liderleri ayrıca partilerinin Salı ve Çarşamba günü Meclis’te yapacağı toplantılarda milletvekillerine hitap edecek.

KAYNAK: TRT HABER

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu