Haber

Şişecam’ın Icon ile ortaklık süreci tamamlandı

Şişecam’ın operasyonel ve stratejik düzeyde karar optimizasyonu hizmetleri sunan Türk teknoloji şirketi ICRON ile ortaklığı tamamlandı.

Şişecam’ın yüzde 100 iştiraki olan Şişecam Investment BV’nin Türk teknoloji şirketi ICRON’dan hisse satın alma süreci, 15 Ocak 2024 tarihinde yapılan kapanış genel heyetiyle gerçekleşti. Şişecam Yönetim Konseyi Lideri ve İcra Kurulu Üyesi Prof. Genel Kurul. Dr. Ahmet Kırman, Şişecam Genel Müdürü Görkem Elverici, ICRON Kurucu Ortağı A. Tamer Ünal, ICRON Yönetim Kurulu Lideri ve CEO’su Gürer Ünal ve ICRON Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ertuğrul katıldı.

Süreç sonucunda ICRON’un yüzde 3’lük hissesi Şişecam Investment BV tarafından 3 milyon dolara satın alındı. Söz konusu hisse alımıyla eş zamanlı olarak ICRON’un sermayesinin yalnızca Şişecam Investment BV’nin katılımıyla 5 milyon dolar artırılmasına da karar verildi. Bu sermaye artışıyla birlikte Şişecam Investment BV’nin ICRON’daki payı yüzde 15,66’ya çıkacak.

2023 yılının ilk yarısında farklı departmanlara operasyonel ve stratejik karar optimizasyonu hizmetleri sağlayan ICRON’a yatırım yapmak için niyet mektubu imzalayan Şişecam, Ekim 2023’te ICRON ile ortaklık konusunda anlaşmaya vardığını duyurdu. Rekabet Kurulu tarafından onaylanan anlaşma kapsamında Şişecam, ICRON’daki toplam payını gelecekte yüzde 49’a çıkaracak satın alma opsiyonunu da elinde tutuyor. Şişecam, yazılım teknolojileri alanındaki ilk yatırımı olan bu iştirakiyle potansiyeli yüksek ICRON ile büyümeyi, mevcut faaliyetlerinde operasyonel mükemmellik ve optimizasyon yaklaşımını bir üst seviyeye taşımayı hedefliyor.

Dünyanın saygın teknoloji araştırma ve danışmanlık kuruluşlarından Gartner tarafından küresel ölçekte en iyi 20 şirketin yer aldığı “Magic Quadrant for Supply Chain Planning Solutions” 2023 listesinde yer alan ICRON, dijital altyapısı güçlendirilerek Şişecam ve günün ihtiyaçlarına tam anlamıyla cevap veren kalite anlayışıyla. Hem operasyonel hem de finansal performansa katkı sağlaması bekleniyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu