Yaşam

Sınıflar İyilikte Yarışıyor Projesi devam ediyor

Okul öncesi eğitim kurumları, ilkokul, ortaokul, lise ve özel okullardan öğrencilerin katılabileceği “Sınıflar İyilikte Yarışıyor” projesi devam ediyor.

İHH’nın Milli Eğitim Bakanlığı ve Eğitim-Bir-Sen ile ortaklaşa düzenlediği proje onuncu yılına girdi.

Proje vesilesiyle bugüne kadar 1 milyonu aşkın gönüllü öğrenci binlerce yetim kardeşe destek oldu. Öğrenciler, Türkiye dahil dünyanın 49 farklı ülke ve bölgesine uygunluklarını ilettiler.

49 ülkeden istediklerini seçebiliyorlar.

Projeye katılmak isteyen öğrenciler, İHH’nın Yetim Sponsorluk Sistemi kapsamında 49 ülke arasından seçim yapabilecek.

Sponsorluk süreci başlatıldıktan sonra her sınıfa posta veya e-posta yolu ile yetimlerin ülke, isim, yaş ve sınıf ismine uygun fotoğrafının yer aldığı “Yetim Özet Bilgi Formu” gönderilir. Proje Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile devam etmektedir.

“Proje gönüllülük esasına dayanıyor”

Proje hakkında açıklamalarda bulunan İHH Yetim Çalışmalarından Sorumlu Yürütme Kurulu Üyesi Reşat Başer, 81 ilde hayata geçirilen projenin yardımlaşma ve paylaşma bilincinin artmasına katkı sağladığını belirtti.

Başer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Projenin öğrenciler, öğretmenler, yöneticiler ve veliler üzerindeki etkisine ilişkin raporları düzenli olarak paylaşıyoruz. Bu projenin öğrencilerimiz, organizatörlerimiz ve ailelerimiz ile destek alan yetim çocuklarımız üzerinde olumlu yansımaları olduğunu raporlarda gözlemliyoruz. Projeye katılım tamamen isteğe bağlıdır. Türkiye’nin her yerinden olumlu geri dönüşler alıyoruz. Nezaket yayıldıkça dünyamız güzelleşecek.”

“150 milyondan fazla yetim var”

Başer, yetim çocukların insan tacirleri, organ mafyası ve misyoner örgütleri gibi tehlikelerin içinde olduğunu belirtti. Bu çocukların sorumluluğu tüm insanlığa aittir” dedi.Başer, İHH’nın yetimlerin geleceği için etkin, planlı ve programlı bir faaliyet takvimi yürütülmesi gerekliliğinden hareketle yetim destek çalışmalarını başlattığını söyledi. “Birleşmiş Milletler verilerine göre dünyada 150 milyondan fazla öksüz ve yetim var. Her yıl yüz binlerce çocuk savaş, afet, hastalık ve kaza nedeniyle yetim kalıyor. Milyonlarca yetim sokaklarda yaşıyor, binlerce yetim organ mafyaları tarafından kaçırılıyor, dünyanın bazı bölgelerinde çocuklar savaşmaya zorlanıyor. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yetim çalışmalarının temel amacı, kendi ayakları üzerinde durabilecek düzeye gelene kadar hayatını tek başına sürdüremeyecek yetimlere destek olmak, eğitimlerini sağlamak ve onları aile şefkatiyle hayata hazırlamaktır. ”dedim.

Projeye nasıl dahil olunur?

Projeye destek olmak isteyen sınıflar, okul yönetiminin bilgisi dahilinde öğretmenleri aracılığıyla yetim sponsoru olmak için başvurabilirler. Yetim Sponsorluk Formu elden teslim edilebilir veya İHH’nın internet sitesinden doldurulabilir.

Yetim Özet Bilgi Formu sınıflara ulaştıktan sonra site üzerinden yetim bilgilerine tekrar ulaşılabilir. Gönüllülük esasına dayalı olarak projeye sadece destek olmak isteyen öğrenciler katılmaktadır.

135 bin yetim çocuğa sponsorluk

İHH İnsani Yardım Vakfı, uzun yıllardır yetim çocuklar için yardım çalışmaları yürütüyor. İHH, yetimlere yönelik faaliyetleri kapsamında 120 ülkede 1 milyondan fazla yetime periyodik yardım ulaştırırken, Yetim Sponsorluk Sistemi ile Türkiye’nin de içinde bulunduğu 49 ülkede 135 binden fazla yetime düzenli destek sağlıyor.

12 ülkede 42 yetimhanesi bulunan İHH, 1 Yetim Eğitim Merkezi ve 1 Çocuk Yaşam Merkezi ile de yetimlere destek oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu