Yaşam

prof. Canan Aykut Bingöl Dr. Kampüste Gıda Güvenliği İçin Anlamlı Adım

Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, üniversite kampüslerinde gıda güvenliğini sağlamak amacıyla oluşturulan Açlığı Çözmek için Başkanlar Birleşti (PUSH) konsorsiyumunun bildirisine imza attı.

Canan Aykut Bingöl, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü imzasıyla beş kıtadan 133 üniversite rektörünün imzaladığı bildiriye Türkiye’den imza atan ilk ve tek rektör oldu.

 

Dünyanın Her Yerinden Üniversite Rektörleri Birlikte Çalışacak

Açlık Çözümleri Enstitüsü, Kamu, Arazi Hibe Üniversiteleri Birliği (APLU); Amacı yerel ve küresel ölçekte açlığa çözüm aramak olan Hunger Solutions Institute; Araştırma üniversitelerinin rektörlerini bir araya getirerek kampüslerdeki genel sorunları analiz etmeyi amaçlayan Kamu, Arazi Hibe Üniversiteleri Birliği (APLU) ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), üniversitelerde gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik ortak bir platform oluşturmak ve bu konuda neler yapılabileceğine dair bir yol haritası çizmek amacıyla 2014 yılında bir forum düzenlemiştir. Kanada, Amerika Birleşik Devletleri ve Latin Amerika’daki 30 üniversiteden 70 liderin katıldığı bu toplantının sonunda “kampüslerde açlıkla mücadele ve gıda güvenliğini sağlamanın üniversitelerin en önemli önceliği olacağını ve bu amaçla rektörlerin birlikte çalışacağını teyit eden bir bildiriye imza atıldı. O günden bu yana aralarında California Polytechnic, Ohio, Colorado eyalet üniversiteleri, California, Londra, Cornell ve Miami üniversitelerinin de bulunduğu dünyanın birçok başarılı üniversitesinin rektörlerinin katılımıyla imza sayısı 133’e yükseldi.

 

Kamu ve Özel Daireler ile işbirliği yapılacaktır.

Dünya Açlığıyla Mücadele Üniversiteleri (UFWH) girişimine 2019 yılından bu yana üye olan Yeditepe Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl liderliğinde kampüste açlık ve gıda güvenliğine yönelik analizler üretecek.

Bu kapsamda Yeditepe Üniversitesi, Türkiye genelindeki kampüslerde gıda güvenliğini sağlayacak analiz önerileri geliştirmek için hem kamu kurumları hem de özel şubelerle iş birliği yapacak. Öğrenciler de çalışmalarda aktif rol alacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu