Ekonomi

Orhaneli’de çiftçilere 6 ton arpa ve buğday dağıtıldı

Orhaneli ilçesindeki üreticilere sertifikalı buğday ve arpa tohumları dağıtıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Orhaneli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen proje ile buğday ve arpa dağıtım törenini Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Hamit Aygül, İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül gerçekleştirdi. Süleyman Çelik, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, AK Parti İlçe Başkanı. Ramazan Turhan İlçe Tarım Müdürü İbrahim Ethem Turan ve vatandaşlar katıldı.

Bursa Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, “İnsanlığın yerleşik hayata başlayıp klasik tarıma geçmesinden bu yana en çok üretilen ve tüketilen tarım ürünlerinden biri tahıl olmuştur. Buğday ve arpa, ilk kültür bitkileri arasında yer almakta ve stratejik özelliğini korumaktadır. Pandemi Tüm branşlarda olduğu gibi değişen şartlar ile 2022-2023 üretim sezonu için de savaş, hasat alanlarının daralması ve kuraklık nedeniyle üretimde düşüş olabileceği tahmin edilse de, üretimdeki daralmaya rağmen Geçen yıl Bursa’da ekmeklik buğday üretimimiz 211 bin 13 ton iken bu yıl yüzde 18 oldu. 41 bin 224 ton iken yüzde 15 artışla 47 bin 480 ton olacağı tahmin ediliyor.

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, “Türkiye’de tarıma ilgi ve alakanın artması için güzel çalışmalar yapılıyor. Dağıtılan tohumlar çok kaliteli. Bu tohumlar tarlaların verimli yerlerine ekilirse verim artar.”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Çelik, Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman çiftçinin yanında olduklarını belirterek, “Bursamız bir tarım ve orman şehridir. Çok verimli topraklarımız var. Ancak bununla övünmek yetmez. Bunun için çiftçilerimizin bilgi, birikim ve tecrübenin yanı sıra makine teçhizat gibi ekipmanlarla desteklenmesi gerekiyor ve biz de bu desteği verdiğimize inanıyoruz.”

Törende 60 çiftçiye yüzde 70 hibe ile kişi başı 100 kilo olmak üzere toplam 6 ton arpa ve buğday dağıtıldı. Çiftçiler, katkılarından dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkür etti. – BURSA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu