Haber

Manisa’da kırsala önemli bir destek daha

MANİSA (İGFA) – Manisa Büyükşehir Belediyesi kırsal kalkınmaya verdiği desteği artırmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün katılımıyla gerçekleştirilecek ‘Büyükbaş Hayvanların Dış Parazitlere Karşı Korunması’ tanıtım toplantısı Demirci ilçesinde gerçekleştirildi.

Dış parazit kaynaklı hayvan hastalıkları ile etkin mücadelenin hedeflendiği proje kapsamında 10 bin işletmede 58 bin büyükbaş hayvanda uygulama yapılacak. Aynı zamanda takviye sağlayacak müstahzarlar hakkında da üreticilere bilgi verildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Manisa Büyükşehir Belediyesi Köy Hizmetleri Daire Başkanı Yılmaz Usta, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su İşleri Şube Müdürü Ali Gök, Demirci Mahallesi Klavuzlar’da düzenlenen bilgilendirme toplantısında Mahallesi. Tarım ve Orman Müdürü Faruk Şenyurt, Demirci Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya, İl ve İlçe Müdürlüklerinde görev yapan Veteriner Hekimler ve yetiştiriciler katıldı.

“PROJE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK”

Projenin tanıtım toplantısında açılış konuşmasını Demirci Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya yaptı. Karakaya, yürütülen projeler ve Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin üreticilere verdiği destek için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti. Etkinlikte konuşan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk; “Demirci İlçemizde 2 bin 580 100 metre ve 806 500 ml ilaçlama yapılacak. 5 ilçede toplam 4.477 500 ml ve 12.016 100 ml ilaç uygulanacak. Manisa Büyükşehir Belediyesi ile birçok ortak projeye imza attık. Bu projenin hayvancılığımıza son derece değerli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Büyükşehir Belediyemize bu projede paydaş olduğu için teşekkür ediyor, yetiştiricilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

“PROJE KAPSAMINDA 10 BİN ÜRETİCİ FAYDALANACAK”

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, 2022 yılında kırsal kalkınmaya rekor bütçe ayırdıklarını belirterek, “Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak kırsala, hayvancılığa ve tarıma 122 milyonluk rekor bütçe ayırdık. 2022 katlanarak devam edecek.Kırsal kalkınmada Demirci ilçesi.Aslan payı ilçelerimizin ortasında yer alacak.Üreticilerimize 100 bin sepet 100 bin kasa dağıtacağız.Bugün kapsamında 10 bin hayvan üreticisine destek olacağız. 58 bin büyükbaş hayvan uygulamadan faydalanacak.Demirci ilçesinde 2100 üretici bu projeden faydalanacak.Projenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından tören alanında hayvanlara dış parazit uygulaması hakkında bilgi verildi.

cavdarhisar-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu