Haber

İmamoğlu’nun görüşmesine katılmayan Kaftancıoğlu’ndan önemli paylaşım

CHP’deki seçim yenilgisinin ardından değişim tartışmalarını başlatan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’a 4 Yıl Hizmet programını düzenledi.

İmamoğlu programda konuşurken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen 81 il başkanı açıklama yaptı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun sosyal medyadan yaptığı açıklama Kılıçdaroğlu’na dayanak olarak yorumlanırken, değişikliğe ilişkin sözler dikkat çekti.

CHP il başkanları, kalıcı değişimin kişilerde değil, fikirlerde olduğunu vurguladı.

İMAMOĞLU’NUN TOPLANTISINA KATILMADI

İmamoğlu’nun “23 Haziran Demokrasi Şenliği” Yazılı kürsüden hitap ettiği programa CHP’nin katılmaması dikkat çekti. Aralarında diğer Kılıçdaroğlu ve Kaftancıoğlu’nun da bulunduğu parti yetkilileri bugün Ankara’daydı.

KAFTANCIOĞLU’NUN GÖSTERGELERİ İLGİ GÖRDÜ

Kaftancıoğlu, programa katılmadığına dair basında çıkan haberlerin ardından sosyal medyadan açıklama yaptı. Ancak bu açıklamada İmamoğlu’na bir mesaj vardı. CHP İstanbul İl Başkanı il dışında; İmamoğlu toplantıya gelemeyeceğini söylerken, “İstanbulluların kalbinde yeri var”stresli.

İmamoğlu’nun CHP Genel Başkan adaylığına da karşı çıkan Kılıçdaroğlu, “İstanbul’daki misyonuna odaklanmalı”belirtilmiştir.

İMAMOĞLU İL BAŞKANLARININ AÇIKLAMALARINA ELEŞTİRİLDİ

Görüşmenin ardından İmamoğlu’ndan CHP il başkanlarını açıklaması istendi.

İmamoğlu, metnin sadece 4’üncü lider tarafından yazıldığını söyledi. İl başkanlarıyla da görüştüğünü anlatan İmamoğlu, şunları kaydetti: “Böyle bir açıklama yerine 81 il başkanı adına açıklama yapanların değişim süreci için nasıl bir yol haritası ortaya koyacaklarını açıklayacakları bir metin olsaydı. Bu metnin öyle olduğunu düşünmüyorum. 81 il başkanının bile büyük ölçüde kabul edeceği bir metin.”dedi.

KAYNAK: HABERLER7 | DETAY

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu