Haber

İddia: Narkotik Şube Başkan Yardımcısı gizli kayıtla şantaj yaptı

Ülke genelinde polis teşkilatı çatısı altında uyuşturucu kabahatleriyle ilgili çalışmalar yürüten ve görevden alınmasıyla gündeme gelen Narkotik Hatalarla Mücadele Başkanlığı’nın (NSMB) genel başkan yardımcısı hakkında bir ay önce soruşturma başlatıldı. Önder İbrahim Hakkı Seydioğulları’na ‘müstehcen görüntüler çekerek şantaj ve tehdit’ suçlamasıyla hakkında dava açıldı.

T24’ten Asuman Aranca’nın haberine göre, birliğin amir yardımcısı olarak görev yapan ve adı öğrenilemeyen üst düzey polis müdürü hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün en değerli harekat birimlerinin ortasında yer alan Narkotik Kabahatlerle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı; Bir süre önce tanıdığı bir kadına müstehcen sahnelerini bilinmeyen bir şekilde kayda alarak şantaj ve tehdit ettiği iddiası çerçevesinde idari soruşturma başlatıldı.

‘150 BİN DOLARI ZORLADIK’ İDDİASI

Tehdit edilen kadından 150 bin dolar aldığı öne sürülen polis şefinin olayının ardından konu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya iletildi. Yerlikaya’nın talimatıyla, konuşmaya konu olan emniyet müdürü hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı. Adı üstü kapalı olarak saklanan emniyet müdürü açığa alındı.

Ayrıca şantaj yapılan kadının aynı kapsamda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na hata bildiriminde bulunduğu ortaya çıktı. Başvuruyla birlikte savcılığın soruşturma başlattığı öğrenildi.

GİZLİ KAMERA KAYDI SIRASINDA NARKOTİK TEKNİK OLANAKLAR KULLANILMAKTADIR

Bu sırada olayın soruşturulması sırasında ikinci bir tartışma yaşandı. Adı geçen polis müdürünün, tanıdığı kadının müstehcen örtülü kamera kaydı sürecinde yöneticisi olduğu Narkotik Hatalarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün “teknik imkanlarını” kullandığı iddia edildi.

Konusu belirlenemeyen kayıt olayında uyuşturucu çeteleri ve suçluların takibi ve takibi sırasında kullanılan dahili kamera cihazının kullanıldığının anlaşılması üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen müfettişler, olay yerinde inceleme ve araştırma yaptı. başkanlık. Müfettişlerin bu konuda bazı çalışanların bilgisine başvurduğu ve delil elde ettiği öğrenildi.

HIZLI DÖNEMDE TESLİMAT YAPILDI

Öte yandan, skandalın çıktığı birim lideri İbrahim Hakkı Seydioğulları öğle saatlerinde görevden alındı. Halen Isparta Emniyet Müdürü olan Ahmet Metin Turanlı yeni lider olarak atandı. İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın görevden ayrılıp göreve başlamayla ilgili “derhal teslim” talimatının ardından saat akşam saatlerinde teslim edildi. Yeni Önder Turanlı’nın beceriksizliği nedeniyle Seydioğulları görevi Emniyet Müdür Yardımcısı Adem Çakıcı’ya devredildi. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu