Haber

Gültekin Uysal: Erdoğan yerel seçimler öncesi teklifte bulundu

Muhalefet partilerinin oluşturduğu Altı Masa’da yer alan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, yerel seçimler öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Beştepe’de görüştüklerini ve kendisine teklifte bulunduklarını açıkladı.

Uysal, ilk kez duyurduğu görüşmeyle ilgili şunları söyledi: “Cumhurbaşkanından teklif aldık. 3-4 yıl oldu. Şu kadarını söyleyeyim. Erdoğan Bey ile bir kez görüştüm. O da istediğini söyledi. birlikte olmak için.Kişisel kariyer peşinde değiliz.Partinin bir ölçüsü var.Geçenlerde Yalova’da bir İl Danışma Meclisinde Bozdağ Bey’e soruldu ‘Demokrat Parti o Altı Masa’da ne yapıyor?’ Cevabımızı verdik” dedi. Uysal, Erdoğan’a hemen ret verdiğini söyledi.

BAŞKAN ADAYLARININ TARİFLERİ

Gültekin Uysal, Yüzler Kulübü tv100’de yayınlandı Programda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Uysal, Altı Levha’nın olası Cumhurbaşkanı adayı hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:

“Türkiye birçok riski depoladı. Geç kalındığını düşünmüyorum. Aday göktaşı gibi gökten düşme havasında değil. Geçmişte olduğu gibi iddiasız bir aday olmayacak, siyasi partilerden oluşacak.” Siyasi arenada yönetici argümanları olan isimler Aday adayları için de başvurular alıyoruz. Ana Muhalefetin genel liderinin, bir cumhurbaşkanı partisinin, cumhurbaşkanı adayı olmasından daha doğal ne olabilir ki?” şeklinde bir beklenti vardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu