Teknoloji

Google’ın yapay zekası bu kez metni müziğe çevirdi

Teknolojide yeni bir çağın kapılarını aralayan DALL-E ve ChatGPT’nin ardından bu kez müzik için yapay zeka devreye girdi. Google, metni müziğe dönüştüren MusicLM adlı bir yapay zeka teknolojisi geliştirdi.

MusicLM, tıpkı DALL-E’nin metinler aracılığıyla görüntüler oluşturabilmesi gibi, ıslıklı veya uğultulu bir melodiyi diğer enstrümanlara dönüştürerek metin istemlerinden dakikalar içinde müzik modülleri oluşturabilir.

uygulama örnekleri buradanUlaşabilirsin.

Geçmişte benzer çalışmalar olsa da MusicLM’nin hem ses kalitesi hem de metin açıklamasına uygunluk açısından önceki sistemlerden daha iyi performans gösterdiği bildiriliyor. Atmosferi ve hatta enstrümanları tahmin eden paragraf uzunluğundaki açıklamalardan oluşturulmuş gerçek müziği andıran 30 saniyelik bölümler ve “melodik tekno” gibi bir veya iki kelimeden oluşan beş dakikalık modüller var.

MusicLM, insan vokallerini bile simüle edebilir, ancak sesler insan sesine kıyasla statik kalır. Uygulama şu anda insanlara açık değil. Şirket, ne zaman açılacağı konusunda yorum yapmadı. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu