Yaşam

Dünyanın Tüm Kedileri ve Onların Sahipleri Toplanın! Kedileriniz İçin Besleyici ve Kolay 12 Kedi Maması Tarifi

Merhaba. Besin fiyatlarındaki artışla birlikte ne yazık ki evcil hayvanlarımızın tükettiği mamaların da fiyatları uçmuş durumda. Hal böyleyken kedi sahipleri de meskende kendilerinin yapabileceği pratik ve lezzetli kedi maması tanımları arıyorlar. Bu yazıda onlar için birbirinden lezzetli gözüken ve besleyici mama tanımlarını derledim.

Tüm kedilere afiyet olsun. ?︎

1. Sebzeli Omlet

Ev kedileri nadiren de olsa yeşillik ve çim gibisi şeyleri yerler. Yeşil sebzeler, kedinizin sıhhati için gerekli besinleri ve vitaminleri sağlamaya yardımcı olur. Ayrıyeten sindirime yardımcı olan lif ve nemi de sağlarlar. Bu nedenle kedinizin yemeklerine kimi zerzevatları dahil etmek kıymetlidir.

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı yağsız kuru süt tozu

  • 2 yemek kaşığı su

  • 3 yumurta

  • 3 yemek kaşığı süzme peynir

  • 2 yemek kaşığı zerzevat (rendelenmiş)

Sebzeli Omlet Nasıl Yapılır?

1. Yağsız kuru süt tozunu suyla karıştırın. Yumurtaları ekleyin ve yeterlice çırpın.

2. Karışımı yapışmaz bir tavada orta-düşük ısıda yaklaşık 6 dakika pişirin.

3. Omleti aksi çevirin. Süzme peynir ve rendelenmiş zerzevatları (havuç, kabak, marul ve balkabağı olabilir) pişmiş omletin yarısının üzerine yayın.

4. Omleti katlayın ve ocaktan alın.

5. Servis etmek için lokma büyüklüğünde kesimlere ayırmadan evvel omleti soğumaya bırakın.

2. Tavuk Ayağı Suyu Çorbası

Bu tavuk ayağı çorbası, yüksek kaliteli glukozamin ve kondroitin sağladığı için kedinizin diyetine kusursuz bir katkı sağlar.

Malzemeler:

  • 1.8 kg tavuk ayağı

  • 3 litre su

Tavuk Ayağı Suyu Çorbası Nasıl Yapılır?

1. Tavuk ayakları ile suyu düdüklü tencereye dökün ve 45 dakika boyunca yüksek basınçta pişirin.

2. Yalnızca suyunu bir kaba dökün ve servis yapın. Bu et suyu, besin desteği için kedinizin olağan çiğ diyetine eklenebilir. Kedi için kalan çorba dondurulabilir.

3. Tavuk Çorbası

Kediler için hazırlanan bu tavuk çorbası, lezzetli ve imali kolay bir alternatiftir. Kedinizin günlük sıvı alımına yardımcı olur.

Malzemeler:

  • 800 ml su

  • 2 tavuk budu derisi ve kemiği

  • 1 havuç

  • 1 sap kereviz

Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?

1. Kerevizi ve havucu ince ince doğrayın.

2. Bir tencereye su doldurun ve zerzevatları ve akabinde tavuk budunu ekleyin. 

3. Tencerede 90 dakika kaynamaya bırakın.

4. Piştiğinde, çorbayı başka kaplara koyun yahut kolay saklama için buzdolabında dondurun. Kediler için hazırlanan bu çorba buzdolabında yedi güne kadar, dondurucuda ise altı aya kadar dayanabilir.

5. Servis yapmaya hazır olduğunuzda, kedinize vermeden evvel çorbayı yaklaşık 35 santigrat dereceye kadar ısıtın. Mamayı ısıtmak, lezzetini artırmaya yardımcı olacak ve kediniz için daha iştah açıcı hale getirecektir.

4. Sığır ve Zerzevat Çorbası

Kediniz tavuğun tadını sevmiyorsa, sığır eti ve zerzevat çorbası güzel bir alternatif olacaktır. Kediniz çorba tüketmekte zorlanıyorsa, en sevdiği kuru mamanın üzerine biraz çorba dökmenizi öneririz. Bu, kedinizin yemek yerken çorbayı yalamasını ve çorbanın tadına alışmasını sağlar.

Malzemeler:

  • 800 ml su

  • Sığır kemikleri

  • 4 tatlı kaşığı elma sirkesi

  • Havuç (ince doğranmış)

  • Yeşil bezelye (ince doğranmış)

Sığır ve Zerzevat Çorbası Nasıl Yapılır?

1. Bir tencereye su doldurun ve etleri içine koyun.

2. Suya elma sirkesi ekleyin.

3. Zerzevatları ekleyin.

4. Çorbayı, tüm et kalıntıları sığır kemiklerinden düşene kadar kısık ateşte pişirin.

5. Et ve zerzevatları çıkarın

6. Sığır kemiklerini tencerede kaynamaya bırakın.

7. Yağını alın ve sığır kemiklerini atın. Çorbayı dondurmadan evvel soğumaya bırakın ve daha sonra servis yapın.

5. Kedi Nanesi Çorbası

Kedinize gereksinim duyduğu tüm suyu sağlıyor olabilirsiniz, fakat inatçı kediler gerektiği kadar su içmiyor olabilir. Bu yüzden kediler için kedi nanesi çorbası bir nimettir.

Malzemeler:

  • 240 ml ılık su

  • 3 yemek kaşığı kuru kedi nanesi

  • ¼ çay kaşığı hazır tavuk suyu (toz haline getirilmiş)

Kedi Nanesi Çorbası Nasıl Yapılır?

1. Ilık suyu büyük bir şişeye dökün. Kedi nanesi ve tavuk suyunu ekleyin.

2. Şişenin kapağını kapatın ve toz et suyu eriyene ve su, kedi nanesinden yeşil bir renk alana kadar kuvvetlice sallayın.

3. Kedi için çorbayı buzdolabında saklayın. Servis yaparken çorbayı ısıtın ve her seferinde yalnızca ¼ fincan servis yapın.

6. Tavuk Yemeği

Birçok kedi, öbür etlere nazaran tavuğu daha çok sever. Bu tanım çok kolay ve kediniz buna bayılacaktır.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı pişmiş tavuk (haşlanmış veya fırınlanmış)

  • 1/4 su bardağı haşlanmış brokoli püresi

  • 1/4 su bardağı haşlanmış havuç püresi

  • Tavuk suyu

Tavuk Yemeği Nasıl Yapılır?

1. Materyalleri birkaç yemek kaşığı tavuk suyuyla birlikte bir mutfak robotuna koyun.

2. Karışım kedi mamasına benzemeye başlayana kadar gereçleri püre haline getirin yahut ufalayın. Karışımı pürüzsüz hale getirmek için gerektiği kadar et suyu ekleyin.

3. Servis yapmadan evvel yemeğin oda sıcaklığına soğumasını bekleyin.

7. Ciğer Haşlama

Malzemeler:

  • 1 paket tavuk ciğeri (diğer sakatatlarla da yapabilirsiniz, 300-400 gram yeterli)

  • 1 patates

  • 1 kabak

  • 1 havuç yahut 2 küçük yer elması

  • 1 çay bardağı pirinç 

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

  • İsteğe nazaran: 4-5 kısım maydanoz

  • 1 yumurta sarısı

Ciğer Haşlama Nasıl Yapılır?

1. Patates, kabak ve havucun yahut yer elmasının kabuklarını soyup küp küp doğrayın.

2.  Ciğerleri doğrayıp içine ekleyin.

3. Pirinci yıkayıp ekleyin.

4. Yarım litre suyla kısık ateşte haşlayın. Haşlandıktan sonra içine zeytinyağını ve dilerseniz incecik doğradığınız maydanozu ve 1 yumurta sarısını ekleyip çatalla ezerek yahut robottan geçirerek püre haline getirin.

5. Birinci porsiyonu ılık servis edebilirsiniz. Kalanını porsiyonlara bölüp streç sinemaya sararak yahut buzdolabı poşetine koyarak 3-4 gün koruma edebilirsiniz. Buzdolabından çıkarıp kedinize vermeden önce az ölçüde ılık suyla karıştırmayı unutmayın.

8. Kemik Suyunda Zerzevat Haşlama

Malzemeler:

  • 300-400 gram kemik

  • 1 kabak

  • 1 havuç yahut 2 adet yer elması

  • 4-5 adet yeşil fasulye

  • 1 su bardağı seçeceğiniz tahıl

Kemik Suyunda Zerzevat Haşlama Nasıl Yapılır?

1. Kemikleri büyükçe bir tencerede 2 litre su ile haşlayın.

2. Sebzelerin kabuklarını soyup doğrayın ve kemiklerin haşlanmasından sonra tencereye atıp 30 dakika kadar daha haşlayın.

3. Son olarak içine tahılı atın, ocağı ve tencerenin kapağını kapatın.

4. Tüm gereçler uygunca yumuşadıktan sonra zerzevatları tencereden alın.

5. Hazır yaş mamaya yahut haşlanmış ete karıştırıp düzgünce ılıdıktan sonra kedinize verin.

9. Tavuklu ve Yeşil Fasulyeli Mama

Malzemeler:

  • 300-400 gram tavuk eti (göğüs, kalça veya but olabilir)

  • 1 kabak

  • 1 havuç

  • 5-6 adet yeşil fasulye

  • İsteğe nazaran seçtiğiniz tahıldan yarım su bardağı yahut kuru ekmek

 Tavuklu ve Yeşil Fasulyeli Mama Nasıl Yapılır?

1. Tencereye eti ve kabuklarını soyup küp küp doğradığınız zerzevatları ekleyin, birlikte kısık ateşte haşlayın.

2. Haşlandıktan sonra küçük modüllere ayırması daha kolay olan tavuk etlerini tenceren çıkartın, kesme tahtasında küçük modüllere ayırıp yine tencereye atın.

3. Tahıl eklemek isterseniz bu etapta ekleyin, tencereye koyup, ağzını kapatın ve yumuşayana kadar bekletin.

4. Tüm materyal yumuşadığında kaşıkla düzgünce karıştırın. Dilerseniz püre haline de getirebilirsiniz. Mamanız hazır.

10. Dana Etli ve Brokolili Mama

Malzemeler:

  • 400 gram dana eti yahut kıyması

  • 250 gram (4 baş sap) brokoli

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı yahut ayçiçeği yağı

Dana Etli ve Brokolili Mama Nasıl Yapılır?

1. Eti yahut kıymayı, yıkayıp parçaladığınız brokoli ile birlikte 1,5 litre su ile kısık ateşte haşlayın.

2. Altını kapatınca yağı ekleyip püre haline gelene kadar düzgünce karıştırın. 

3. Et haşladıysanız haşlandıktan sonra küçük kesimlere ayırıp, daha sonra brokoliyle karıştırın.

11. Hindili ve Patatesli Mama

Malzemeler:

  • 300-400 gram hindi eti

  • 1 patates

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Hindili ve Patatesli Mama Nasıl Yapılır?

1. Patatesleri soyun ve küçük küpler halinde doğrayın.

2. Hindi etiyle birlikte kısık ateşte haşlayın.

3. Eti küçük kesimlere ayırın, yağı ekleyin ve tüm gereçler birbirine geçene kadar güzelce karıştırın.

12. Balıklı ve Sebzeli Mama

Malzemeler:

  • 300-400 gram alabalık, istavrit, mezgit üzere balıklardan rastgele biri yahut ikisi

  • 2-3 sap brokoli

Balıklı ve Sebzeli Mama Nasıl Yapılır?

1. Balığı ve modüllere ayırdığınız brokoliyi yarım litre suyla kısık ateşte haşlayın.

2.  Haşlandıktan sonra balığın kılçıklarını ayıklayın ve gereçleri çatalla ezerek püre haline getirin. Ilıdığında servis edin.

Siz kedinize konutta mama yapıyor musunuz? Yapıyorsanız tekliflerinizi bekliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu