Haber

Depremzedeler ‘Yerinde Dönüşüm’ Projesine Büyük İlgi Gösterdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın deprem bölgesindeki 11 ili restore etmek için başlattığı ‘Yerinde Dönüşüm’ projesine ilgi gösteren vatandaşlar, “Evlerimize, iş yerlerimize daha hızlı ulaşabilmemiz için güzel bir proje oldu. Projeyi destekliyoruz, çok memnunuz.”

500 bin lira hibe ve ‘Yerinde Dönüşüm’ ile 800 bin liraya kadar kredi vadesi sağlanan projeye, konut ve işyerlerini bakanlık kontrolünde yerinde yapma imkanı bulan depremzedeler yoğun ilgi gösterdi. Projeden yararlanmak isteyen vatandaşlar, konut ve iş yerlerine bir an önce ulaşabilmek için 22 noktada kurulan ‘Yapım ve Dönüşüm’ ofislerine akın etti. Çalışma saatlerinin başlamasıyla birlikte ofisleri dolduran mağdurlar, yetkililerden her detayıyla ilgili bilgi aldıkları projeden dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler. ‘Yapım ve Dönüşüm’ ofislerine yapılan başvuruların günde ortalama 20 bine yaklaşması ve ilginin her geçen gün artarak devam etmesi, ‘Yerinde Dönüşüm’ projesinin depremzedelerin beklentilerini karşıladığını gösterdi.

“Bu ilgi doğru bir proje olduğunun göstergesi”

Bakan Mehmet Özhaseki, “Vatandaşlarımızın her birinin memnuniyeti bizim mutluluğumuzdur. Başvuru sayısının 80 bini bulması ve projemizin vatandaşlarımızdan büyük ilgi görmesi, attığımız doğru adımın ve hayata geçirdiğimiz doğru projenin en somut göstergesidir. İnşallah güçlü ve güvenli yuvalarımızı hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.

“Yerinde Dönüşüm projesinden çok memnunuz”

Depremzedelerin yaralarını sarmayı amaçlayan ‘Yerinde Dönüşüm’ projesini değerlendiren vatandaşlar, “Daha hızlı kalkınmamız, konutlarımıza, iş yerlerimize daha hızlı ulaşmamız için güzel bir proje oldu. Projeyi destekliyoruz, çok mutluyuz. ‘Yerinde Dönüşüm’ avantajından yararlanarak eski binamızda oturacağız.

‘Sitede Dönüşüm’ projesine e-Devlet üzerinden başvuran vatandaşlar, ALO 181 Davet Merkezi’nden projeyle ilgili detaylı bilgi alabiliyor. Depremzedeler ayrıca iki adet gezici tır ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı hakkında bilgilendiriliyor. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu