Haber

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın: İzmirliler cezalandırılıyor

ANKARA– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması için üç soru yöneltti.

‘İZMİR’İN BİRÇOK SORUNU KAMU KAMUUNDAKİ GECİKMELERDEN KAYNAKLANIYOR’

İzmir’de birden fazla sorunun arkasında kamu kurumlarından kaynaklanan gecikmeler ve aksamalar olduğunu belirten Taşkın, bu sorunlardan bazılarını şöyle özetledi: “Halkapınar-Otogar Metrosu ihalesi 7 yıldır yapılmıyor. Elektrik Fabrikası’nın satışı 4 yıldır yapılmadı. Çiğli Tramvayı bir yıldır dış borçlanma bekliyor. Şu anda Narlıdere Metrosu için gerekli olan 30 milyon Euro’luk kredi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notu AAA olmasına rağmen Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan onay bekliyor. Deniz ulaşımında kullanılan iskelelerin yenilenmesi amacıyla İBB’nin süre talebi Özelleştirme İdaresi tarafından 9 yıldır bekletiliyor.”

Tüm bu gecikmelerin İzmirlileri ulaşım, elektrik, su gibi ihtiyaçlarının karşılanmasında sıkıntıya soktuğunu belirten Taşkın, İzmir’de çevre konusunda da aksaklıklar olduğunu belirterek, “İBB’nin Gediz’i de bünyesine katması için Çevre Koruma Kurulu Başkanlığı’na başvuruda bulunulması gerekiyor. Deltanın Dünya Doğal Miras Geçici Listesi’ne alınması ve dolayısıyla bu deltanın korunması. Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yaptığı başvuruya herhangi bir yanıt gelmemiş; Güney-2 Entegre Atık Yönetim Tesisi (MENDERES) Projesi kapsamında aynı bakanlıktan talep edilen destek reddedilmiştir.”

‘İZMİRLİLER CEZALANDIRILDI’

Su arıtma tesisleri ile ilgili sorunlara da değinen Taşkın, İZSU Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan 39 arıtma tesisinin önceki yıllardan devralınan küçük köy arıtma tesisleri olduğunu ve uyum başvurularının yanıtsız kaldığını belirtti. Taşkın, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün hazırlamadığı belgeler nedeniyle tüm İzmirlilerin cezalandırıldığını belirtti.

Taşkın, tüm bu konulara ilişkin soru önergelerini Hazine ve Maliye Bakanı, Ulaştırma ve Altyapı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlarının talebiyle TBMM’ye sundu. (DUVAR)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu