Yaşam

Atakum’da Cumhuriyetin 100. Yılı Kutlamaları

Atakum’da Cumhuriyet 100. yıl özel etkinliklerle kutlanacak. Pinhani konserinden Sinan Meydan ve Cumhuriyet Marşı’nın yer aldığı panel programına kadar dopdolu bir program vatandaşları bekliyor.

Atakum Belediyesi, Cumhuriyetin ilanının 100. yılında bayram coşkusunu şehrin her noktasına taşıyor. Kutlama programında Cumhuriyet Marşı’ndan konserlere kadar her şey yer alıyor; Röportajlardan fotoğraf çekimlerine kadar her kesime ve zevke hitap eden etkinlikler yer alacak.

100. YILINA ÖZEL ETKİNLİKLER

Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ‘Cumhuriyet’in 100. Yılı’ başlıklı karma fotoğraf standı, 23 Ekim Pazartesi günü saat 19.00’da sanatseverlerle buluşacak. 26 Ekim Perşembe günü saat 19.00’da açılacak. Prof. Dr. Osman Ürper’in seçkilerinden oluşan ‘Fotoğraflarda Ölümsüz Atatürk’ sergisi, tarihten fotoğrafları vatandaşlara sunacak. ‘3. Vedat Türkali Edebiyat Ödülünü Kazanan Eserlerin Yazarları: Ödüllerini 27 Ekim Cuma günü Vedat Türkali Salonu’nda düzenlenecek törenle alacak. 28 Ekim Cumartesi günü Vedat Türkali Salonu’nda saat 14.00’te başlayacak programa, Cumhuriyetin değerli başarılarından biri olan ‘Laik Eğitim, Laik Hayat’ konulu panele TBMM Eski Milletvekili ve Eğitimci Yıldırım katılacak. Kaya ve Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Başkanı Ömer Yılmaz. ve Eşit Vatandaşlık tartışılacak. Çiftlik Caddesi’nde saat 19.00’da başlayacak Fener Alayı, tatil coşkusunu şehrin her noktasına taşıyor.

PINHANİ’DEN CUMHURİYET KONSERİ

Samsun Dağcılık Kulübü işbirliğiyle düzenlenecek “Zirve Yürüyüşü” 29 Ekim Pazar günü saat 08.00’de başlayacak. Spor meraklıları Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları kapsamında Akdağ, Nebiyan ve Kocadağ’ı kapsayan alanı gezecek. Tarihçi-Yazar Sinan Meydan’la ‘100’. ‘Cumhuriyeti Anlamak’ başlıklı panel Vedat Türkali Salonu’nda vatandaşlarla buluşacak. Saat 16.00’da başlayacak panelde Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana tarihe yön veren olaylar ele alınacak. Cumhuriyetseverler, ‘100’üncü’ kutlamasını Cumhuriyet Kadın Bandosu eşliğinde saat 18.00’de başlatacak. Yürüyüşler eşliğinde ‘Yıl Cumhuriyet Marşı’ ile Atakum Belediyesi’nden Atakum Kent Meydanı’na kadar olan mesafeyi yürüyecek. Araç konvoyu Atakum Belediyesi hizmet binasından saat 16.00’da hareket ederek Abdullah Gül Bulvarı güzergahını takip edecek. Vatandaşlar Kent Meydanı’nda ünlü müzik grubu Pinhani’nin konserini bekliyor. Saat 21.00’de başlayacak konserde Atakum Belediyesi Çocuk Korosu da sahne alacak. ‘Yılda 100 Çocuk’ sloganıyla sahneye çıkacak. Atatürkçü Niyet Derneği (ADD) iş birliğiyle düzenlenen klasik ‘Cumhuriyet Balosu’, 30 Ekim Pazartesi günü saat 20.00’de Vedat Türkali Salonu’nda başlayacak.

Kaynak: ANKA / Kültür ve Sanat

gebze-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu